Algemene Stichting Welzijn Appingedam
   Home      Ontmoeten en Ontwikkelen      Bewegen

Bewegen


 
Bewegen is een van vele factoren die succesvol ouder worden mogelijk maken. Bewegen is een manier om andere mensen te ontmoeten, het maakt fitter en gezonder en voorkomt een hoop chronische aandoeningen. De ASWA heeft een breed pakket bewegingsactiviteiten. 
 
Gymnastiek

Onder deskundige leiding van een gymdocent wordt iedere dinsdagmiddag op muziek gymnastiek gegeven voor mannen en vrouwen. Met behulp van klein materiaal wordt gewerkt aan het gehele lichaam om deze soepel en weerbaar te houden.

 

 
Fitness

Een deskundige docent begeleidt u op moderne apparaten als een home trainer, een roeiapparaat, steps enz. terwijl u werkt aan uw conditie, gewichtscontrole en soepelheid. Dit alles in een tempo, passend bij de leeftijd. Fitness vindt plaats op de dinsdagmiddag.

 

 
Tai Chi Tao

Tai Chi Tao is een natuurlijke manier van letterlijk en figuurlijk in beweging komen. Er staat geen stijl centraal, maar het op speelse wijze scheppen van mogelijkheden en het in harmonie brengen van lichaam en geest door eenvoudige vloeiende bewegingen heeft de aandacht. De lessen worden gegeven op dinsdagochtend door een deskundige docente.

 

 
Countrydansen

Op maandagochtend is er op leuke westernmuziek countrydansen. Het is een vrolijke manier om de week al bewegend te beginnen. Countrydansen is voor iedereen goed te doen!

 

 
Yoga
Wekelijks is er op maandag yoga in het ASWA- gebouw. Een deskundige docente geeft u les in de zogenaamde klassieke Hatha Yoga beoefend volgens de traditie van Kashm. Makkelijk zittende kleding aan en de lessen zijn goed te volgen door bijna iedereen.
 

 
Stijldansen

Stijldansen kent zowel een beginnersgroep als een groep gevorderden en wordt gegeven door een deskundig echtpaar. En hoewel dansen plezier voor twee is, zijn ook alleenstaanden hartelijk welkom. De lessen vinden plaats op de vrijdagmiddag. 

 

 
Jeu de Boules

Naast het ASWA- gebouw liggen tussen de groene coniferen vijf jeu de boules banen. Hier komen leden van de club verschillende dagdelen bijeen om hun spel te spelen. Met wekelijks een clubdag en gedurende de zomermaanden meedoen aan regionale competities is jeu de boules erg gezellig om te doen en dank zij de verschillende hulpmiddelen is deze sport voor iedereen mogelijk.

 

 
Fietsen

Zodra het weer het toelaat, voornamelijk van april t/m september, zijn de leden van de fietsclub iedere vrijdagmiddag actief. Met de ASWA als vertrekpunt maakt men een leuke ronde door de regio en zoekt wekelijks een leuk plekje voor een thee/koffiepauze.

 
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de ASWA - Receptie
 
Algemene Stichting Welzijn Appingedam
Burgemeester Klauckelaan 16
9902 KZ Appingedam
T: 0596 - 623315
of
Postbus 81
9900 AB Appingedam
 

 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
© Copyright 2017 Algemene Stichting Welzijn Appingedam