Algemene Stichting Welzijn Appingedam
   Home      Ontmoeten en Ontwikkelen      Cursussen

Cursussen


 
“Een mens is nooit te oud om te leren”. Onder dit motto organiseert de ASWA met grote regelmaat computerlessen, taalcursussen, creatieve en preventieve cursussen. De inhoud van de cursussen zijn afgestemd op de doelgroep en daardoor goed te volgen voor een ieder.

Computerlessen en Workshops

ASWA heeft een eigen computerlokaal waar met eigen lesmateriaal verschillende computerlessen en workshops worden gegeven. “Een mens is nooit te oud om te leren”. Onder dit motto organiseert de ASWA met grote regelmaat computerlessen en workshops. De inhoud van de computerlessen zijn afgestemd op de doelgroep en daardoor goed te volgen voor een ieder.
 
 
Publisher

Publisher is een speciaal programma waar publicaties mee gemaakt kunnen worden. Tijdens deze cursus leert U een krantje maken maar ook folders, posters en flyers. Voor mensen die werkzaam zijn voor bv verenigingen een ideale workshop. 

Deze cursus bestaat uit 5 lessen van 2 uur. Kosten € 58,50 p.p. inclusief lesmateriaal. Na een uurtje hebben we even een pauze dan kunt u in de kantine een kopje koffie of thee kopen deze zijn voor eigen kosten.

PowerPoint

PowerPoint (ook wel PPS genoemd) is een presentatie, soms met muziek erachter en tekst. Vaak voorzien van vloeiende overgangen. In deze cursus leert u een PowerPoint maken. 

Deze cursus bestaat uit 5 lessen van 2 uur. Kosten € 58,50 p.p. inclusief lesmateriaal. Na een uurtje hebben we even een pauze dan kunt u in de kantine een kopje koffie of thee kopen deze zijn voor eigen kosten.

LET OP: Als u de Publisher of PowerPoint wil volgen is het goed te weten dat u al redelijk om kunt gaan met een computer.

Al deze computerlessen en workshop vinden plaats in ons eigen computerlokaal bij de ASWA. De lessen en workshop zijn niet groter dan maximaal 8 personen per groep. 


Denkt u nu ik wil wel een cursus of workshop volgen of wilt u eerst wat meer informatie geef u dan op via de receptie van de ASWA Burgemeester Klauckelaan 16 te Appingedam | T: 0596 - 623315 | E: w.koops@a-s-w-a.net |
 

 
Creatieve Cursussen
Creatieve cursussen zijn voor iedereen toegankelijk en veelal is er direct ruimte om mee te doen. Met grote regelmaat worden de volgende cursussen op creatief vlak aangeboden:
  

 
Boetseren
In een cursusblok van 10 lessen van 2 uur wordt u geleerd om van een blok klei een mooi ontwerp te maken. Aansluitend het werkstuk afbakken in onze eigen bakoven en u bent de trotse bezitter van een eigengemaakt beeldje. De cursus staat onder leiding van een enthousiaste docent, die u alle nodige aanwijzingen en hulp geeft waar nodig.
  

 
Bloemschikken
Bijna tweewekelijks wordt in samenwerking met een bloemenhuis uit de regio een avond bloemschikken aangeboden. De workshops staan los van elkaar, zodat u per keer kunt beslissen om wel of niet te gaan. De bloemstukken worden aangepast aan  het seizoen en eventuele feestdagen, zodat u na afloop altijd thuis kunt genieten van een mooi boeket of bloemstuk.
 

 
Houtsnijden
Wekelijks komt een houtsnijclub bijeen op de maandagmiddag in het ASWA-gebouw. Met ervaren mensen om u heen, krijgt u allerhande tips en adviezen om zelf deze mooie hobby aan te leren en wekelijks te werken aan een eigen ontwerp.
  

 
Schilderen
De grote groep belangstellenden heeft er toe geleid dat er zowel op de maandag- als de woensdagochtend een schilderclub actief is in het ASWA gebouw. Onder deskundige leiding van een docent wordt hier met thema’s gewerkt en leren cursisten alles op het gebied van verf, kleur, materiaal etc.
  

 
Preventieve cursussen.
 
Bewegen zonder moeite
Deze praktische cursus is bedoeld voor mensen vanaf zo’n 50 jaar met lichte houdings- of gewrichtsklachten en/of overbelastingsverschijnselen. Tijdens de cursus ‘bewegen zonder moeite’ leren de deelnemers hoe ze deze klachten door eenvoudige aanpassingen kunnen voorkomen. Tijdens de cursus wordt aan bewustwording en verandering gewerkt. De docent besteedt specifieke aandacht aan de (lichamelijke) (on)mogelijkheden van de cursisten. Bij de cursus hoort een uitgebreid cursusboek met veel informatie en oefeningen met foto’s. Op deze manier kunnen deelnemers ook thuis direct aan de slag.
 

 
Geheugencursus voor 60 plussers
Vindt u het ook vervelend dat u dingen vergeet die u eerst niet vergat? Dan is een geheugencursus misschien iets voor u. Een geheugencursus is bedoeld voor senioren met een normale vergeetachtigheid die zich zorgen maken over hun geheugen. De geheugencursus geeft inzicht in de wijze waarop hersenen werken en inzicht in de rol van de zintuigen bij het onthouden.
 

 
Cursus valpreventie  ‘In Balans’
Met deze cursus maakt u een goede start om de kans dat u komt te vallen kleiner te maken. Tijdens deze cursus krijgt u inzicht in de factoren die vaak een rol spelen bij het ontstaan van een val ongeluk. Belangrijk is wat u er zelf aan kunt doen om te voorkomen dat u valt. Bovendien krijgt u tal van adviezen en tips. Ook worden er oefeningen gedaan om uw complete conditie op peil te houden.
 

 
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de ASWA - Receptie
 
Algemene Stichting Welzijn Appingedam
Burgemeester Klauckelaan 16
9902 KZ Appingedam
T: 0596 - 623315
of
Postbus 81
9900 AB Appingedam
 

 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
© Copyright 2017 Algemene Stichting Welzijn Appingedam