Algemene Stichting Welzijn Appingedam
   Home      Wonen en Welzijn      Dagopvang

 Dagopvang


 
De dagactiviteit is een vorm van dagvoorziening voor ouderen. Op deze dag komen ouderen gezellig bij elkaar om samen koffie te drinken en een praatje maken. 

Verder kan er gezamenlijk een activiteit worden gedaan zoals: een spelletje, knutselen, iets lekkers bakken en bewegingsoefeningen doen. De invulling van de dag zal voor het merendeel door de ouderen zelf worden samengesteld. Tussen de middag is er een gezamenlijke drie gangen warme maaltijd. 

Voor wie is de dagactiviteit bedoeld?

De dagactiviteit is in principe voor alle senioren uit Appingedam en speciaal voor hen die wel wat extra hulp kunnen gebruiken bij het op een leuke en zinvolle manier invullen van de dag. Voor de dagactiviteit is geen indicatie nodig. Er is plaats voor minimaal 10 tot maximaal 15 deelnemers.

Begeleiding.

De dagactiviteit wordt grotendeels door vrijwilligers uitgevoerd. Zij krijgen ondersteuning van een beroepskracht van de ASWA. Soms is er een lichte vorm van zorg nodig, deze wordt dan gegeven door de thuiszorg van Zonnehuisgroep Noord.

Vervoer.

Mocht u om welke reden dan ook niet in staat zijn zelf naar de locatie van de dagactiviteit te komen, dan kunnen we samen met u naar een passende oplossing zoeken, zodat bezoek aan de dagactiviteit toch mogelijk is.

Kosten.

De dagactiviteit wordt gefinancierd door o.a. de gemeente Appingedam. Mede hierdoor kunnen we de kosten laag houden. Wel wordt er van de deelnemer van de dagactiviteit een kleine eigen bijdrage gevraagd voor de warme maaltijd en enkele consumpties.

Opgave.

Heeft u belangstelling voor de dagactiviteit of kent u iemand in uw omgeving waarvoor het goed is om er eens een dag uit te zijn. Neem dan contact op met de project coördinator, mevr. Engelina Eissens, bereikbaar onder het algemeen telefoonnummer van de ASWA, 0596 - 623315 of per e-mail: e.eissens@a-s-w-a.net 

We staan u graag persoonlijk te woord en desgewenst komt er iemand bij u thuis voor verdere uitleg. De dagactiviteit is een gezamenlijk initiatief van: de ASWA, Zonnehuisgroep Noord en de SW&D en is ook in de gemeente Loppersum en Delfzijl.
 
Engelina Eissens
 
Algemene Stichting Welzijn Appingedam
Burgemeester Klauckelaan 16
9902 KZ Appingedam
T: 0596 - 623315
of
Postbus 81
9900 AB Appingedam
 

 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
© Copyright 2017 Algemene Stichting Welzijn Appingedam