Algemene Stichting Welzijn Appingedam
   Home      Opvoeden en Opgroeien      Naschoolse activiteiten
Naschoolse activiteiten  
 

 
Naschoolse activiteiten zijn, zoals het woord al aangeeft, activiteiten die na schooltijd worden aangeboden aan alle kinderen ( vanaf groep 1 van de basisschool ) die daar behoefte aan hebben. Op diverse locaties in Appingedam worden deze activiteiten aangeboden. 

Naschoolse activiteiten zijn, zoals het woord al aangeeft, activiteiten die na schooltijd worden aangeboden aan alle kinderen ( vanaf groep 1 van de basisschool)) die daar behoefte aan hebben. Op diverse locaties in Appingedam worden deze activiteiten aangeboden. Per kwartaal verschijnt in een oplage van meer dan 1000 stuks, de activiteitenkalender. Deze activiteitenkalender wordt op alle basisscholen uitgereikt. In de activiteitenkalender zijn diverse activiteiten opgenomen waarvoor kinderen zich kunnen aanmelden. 

Een greep uit de activiteiten die worden aangeboden:


  • het kinderpersbureau.
  • koken met sterren.
  • bouw je eigen internetsite.
  • diverse sport- en spelactiviteiten.
  • boetseren.
  • gedichten maken.

 

De organisatie van de na-schoolse activiteiten berust bij de Werkgroep Naschoolse Activiteiten. De werkgroep bestaat uit vertegenwoordigers van de Bibliotheek, het IVAK, Huis van de Sport Groningen, Kids2B en de ASWA. 

Het streven is om voor alle kinderen van de basisscholen in Appingedam tot een breed pakket aan naschoolse activiteiten te komen. Daarnaast probeert de werkgroep de deelnemersbijdrage zo laag mogelijk te houden zodat in principe ieder kind kan meedoen aan de diverse activiteiten.


Voor vragen over de naschoolse activiteiten kan contact worden opgenomen met:

De jeugd- en jongerenwerker van de ASWA

Jan Schuur
 
Algemene Stichting Welzijn Appingedam
Burgemeester Klauckelaan 16
9902 KZ Appingedam
T: 0596 - 623315
of
Postbus 81
9900 AB Appingedam
 

 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
© Copyright 2017 Algemene Stichting Welzijn Appingedam