Algemene Stichting Welzijn Appingedam
   Home      Direct naar      Nieuws
 Nieuws

 
 

Workshop “Meer plezier met een Android Tablet (beginners)”

 
Bij de ASWA aan de Burg. Klauckelaan 16 te Appingedam wordt op maandagmorgen 2 oktober van 9.30 tot 11.30 uur een workshop “Android Tablet voor  beginners” gegeven. Kosten voor deze workshop zijn € 7,50. Er kunnen maximaal 10 personen deelnemen. 
 
Tijdens deze workshop worden de beginselen van de tablet uitgelegd. Wat staat er allemaal al op een tablet, hoe werkt het startscherm? Hoe zit dat met het noodzakelijk g-mail account? Hoe kom ik op het internet? Wat zijn apps en wat zijn widgets. Kan ik e-mailen op de tablet en internetpagina’s bezoeken en   welke apps zijn onmisbaar?
 
Let op! de workshop is alleen voor Android Tabletgebruikers. U kunt uw tablet mee nemen naar de workshop. Zorg ervoor dat de Tablet Uptodate is (klaar voor gebruik) en is opgeladen en neem in elk geval de lader mee.
 
Aanmelden kan via de receptie, T: 0596-623315 of mail naar info@a-s-w-a.net Voor meer informatie kunt u vragen naar Willy Koops.
 Repair Café | ,,WEGGOOIEN MOOI NIET,, |

Heeft u apparaten thuis die u niet wilt weggooien dan is dit een uitkomst. Het Repair Café is een repareer bijeenkomst voor iedereen waar u samen met deskundige vrijwilligers reparaties uitvoert. Deze reparaties variëren van fietsen, huishoudelijke, apparaten, speelgoed, meubels, computers/laptop etc. wel eventuele onderdelen moeten zelf worden aangeschaft zoals fietsband, spaken remkabel etc. etc.
 
Voor de reparaties worden geen kosten berekend, wel word er een vrijwillige bijdrage gevraagd voor de aanschaf van gereedschappen e.d.
 
Het Repair Café is er iedere 1e zaterdag van de maand in het ASWA gebouw van 13.00 uur - 16.00 uur.
 
Ook in Delfzijl is er een Repair Café en wel iedere 3de zaterdag van de maand in Betinge Staete.
 
Ons motto is ,,WEGGOOIEN MOOI NIET,,
 
 

 De Wijkwinkel

De Wijkwinkel, welke gevestigd is in het gebouw van de ASWA te Appingedam. Kom gerust langs om te kijken, wat deze winkel u allemaal te bieden heeft.

U bent van harte welkom aan de Burgemeester Klauckelaan 16 te Appingedam. Graag tot ziens. Kijk ook eens op onze Facebook pagina 
 ⇒ Wijkwinkel | 
 


  Facebook

Klik op één van deze Facebook pagina'sASWA |  PlusBus | ⇒ Kriebeldam | ⇒ Jimmy's ⇒ Wijkwinkel | om u aan te melden als vriend en blijf op de hoogte van alle nieuwtjes.
 

 
 ASWA - vrijwilligersvacatures 

De ASWA heeft diverse vrijwilligersvacatures bent u geïnteresseerd in vrijwilligerswerk klik dan op deze link: ⇒ vrijwilligerswerk
 


 De volgende krantjes staan weer online op onze website
 
Klik op één van de links voor de volgende krantjes |  Jong Neis | ⇒ Wijkkrant Opwierde ⇒ Nieuwsbrief Opwierde | ⇒ PlusBus boekje |
 


 Dansagenda en tijden
 
Al deze middagen of avonden zijn in het ASWA-Gebouw aan de Burgemeester Klauckelaan 16 te Appingedam. Zoals je ziet zijn er weer volop dans activiteiten in het dansseizoen.
 
* Dansles 1e groep vrijdagmiddag 13.30 uur t/m 14.30 uur

Dansles 2e groep vrijdagmiddag 14.45 uur t/m 15.45 uur

Clubavonden (zie dansagenda) 19.30 uur t/m 23.00 uur

Vrije Dansavonden (zie dansagenda) 19.30 uur t/m 23.00 uur

* Kerstbal (zie dansagenda) 19.30 uur t/m 23.00 uur
 
 

 
 Computerlessen en workshops bij de ASWA
 
ASWA heeft een eigen computerlokaal waar met eigen lesmateriaal verschillende computerlessen en workshops worden gegeven. “Een mens is nooit te oud om te leren”. Onder dit motto organiseert de ASWA met grote regelmaat computerlessen en workshops. De inhoud van de computerlessen zijn afgestemd op de doelgroep en daardoor goed te volgen voor een ieder.
 
 
* Publisher

Publisher is een speciaal programma waar publicaties mee gemaakt kunnen worden. Tijdens deze cursus leert U een krantje maken maar ook folders, posters en flyers. Voor mensen die werkzaam zijn voor bv verenigingen een ideale workshop. 

Deze cursus bestaat uit 5 lessen van 2 uur. Kosten € 58,50 p.p. inclusief lesmateriaal. Na een uurtje hebben we even een pauze dan kunt u in de kantine een kopje koffie of thee kopen deze zijn voor eigen kosten.
 
 
* PowerPoint

PowerPoint (ook wel PPS genoemd) is een presentatie, soms met muziek erachter en tekst. Vaak voorzien van vloeiende overgangen. In deze cursus leert u een PowerPoint maken. 

Deze cursus bestaat uit 5 lessen van 2 uur. Kosten € 58,50 p.p. inclusief lesmateriaal. Na een uurtje hebben we even een pauze dan kunt u in de kantine een kopje koffie of thee kopen deze zijn voor eigen kosten.

LET OP: Als u de Publisher of PowerPoint wil volgen is het goed te weten dat u al redelijk om kunt gaan met een computer.

Al deze computerlessen en workshop vinden plaats in ons eigen computerlokaal bij de ASWA. De lessen en workshop zijn niet groter dan maximaal 8 personen per groep. 


Denkt u nu ik wil wel een cursus of workshop volgen of wilt u eerst wat meer informatie geef u dan op via de receptie van de ASWA Burgemeester Klauckelaan 16 te Appingedam | T: 0596 - 623315 | E: w.koops@a-s-w-a.net |
 

 
 Computerclubs bij de ASWA

Lijkt het u wat om bij een computerclub te komen geef u dan op tijd op of kom gewoon eens langs op de computerdagen u bent van harte welkom.

De volgende clubdagen zijn:

Elke maandagmiddag van 13.00 uur - 15.00 uur

Elke dinsdagmorgen van 09.30 uur - 11.30 uur

Elke dinsdagmiddag van 13.00 uur - 15.00 uur

Elke woensdagmorgen van 09.30 uur - 11.30 uur

Elke woensdagmiddag van 13.00 uur - 15.00 uur

Elke donderdagmorgen van 09.30 uur - 11.30 uur

Bij de clubdagen mag u uw eigen laptop/tablet/ipad/mobiel enz. mee naartoe nemen en op de Wifi van de ASWA draaien. Tijdens deze clubs zijn er vrijwilligers aanwezig om u eventueel te helpen, Maar de eigenlijke bedoeling is dat u elkaar helpt.

Deze clubs lopen van september tot mei en de kosten zijn € 15,00 per maand. Na een uurtje kunt u in de kantine een kopje koffie of thee kopen deze zijn voor eigen kosten. Lijkt u het wat om bij een computerclub te komen geef u dan op tijd op i.v.m. met wachtlijsten bij sommige groepen.
 
Al deze computer activiteiten vinden weer plaats in ons eigen computerlokaal bij de ASWA. De computerclubs zijn ± 15 personen per groep. 

Denkt u nu ik wil wel bij de computerclub of wilt u eerst wat meer informatie geef u dan op via de receptie van de ASWA Burgemeester Klauckelaan 16 te Appingedam | T: 0596 - 623315 | E: w.koops@a-s-w-a.net 
 
 


 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
© Copyright 2017 Algemene Stichting Welzijn Appingedam