Algemene Stichting Welzijn Appingedam
   Home      Ontmoeten en Ontwikkelen      Ontspannen
Ontspannen

 
Naarmate de leeftijd vordert, wordt de sociale wereld kleiner. Bestaande contacten onderhouden en nieuwe contacten leggen kan via de vele activiteiten bij de ASWA. Door het beoefenen van een gezamenlijke hobby of spelactiviteiten en de daarbij behorende   gezelligheid, bent u er echt even uit.

Naast vrij toegankelijke activiteiten (geen lidmaatschap en onderaan deze pagina te vinden) vinden onderstaande activiteiten plaats in verenigingsverband. Men dient dus lid te worden van genoemde activiteit om deel te kunnen nemen aan de wekelijkse bijeenkomsten. Een 1e kennismakingsbezoek is veelal kosteloos mogelijk.


Klaverjassen

Op donderdagmiddag speelt de klaverjasclub haar competitie in het ASWA gebouw. Gezellig maar serieus wordt gespeeld om de bekende punten. Nieuwe leden zijn altijd hartelijk welkom.
 

Bridge

Dinsdagavond komt de bridgeclub bijeen. Houdt u van bridge maar niet van stress. Dan kunt U bij de bridgeclub van de ASWA terecht. 
 

Orkest

Verschillende senioren komen wekelijks op de donderdagmorgen samen om samen muziek te maken. Leden zijn muzikanten die vaak al jaren een instrument bespelen. Met regelmaat verzorgd men een optreden in verzorgingstehuizen etc. 
 

Zang

Zowel mannen als vrouwen komen op de woensdagmiddag bijeen om onder leiding van een dirigent diverse nummers te zingen in het Nederlands, Gronings, Duits en Engels. Met regelmaat verzorgd men een optreden. 
 

 
 Biljarten
In haar eigen biljartzaal in het ASWA- gebouw speelt de club op maandag-, dinsdag-, en woensdagmiddag haar eigen clubcompetitie. De biljartclub speelt tevens een regionale competitie. 
 

 
Sjoelen

Iedere dinsdagavond komen veel ouderen naar het ASWA gebouw om het oud Hollandse spel sjoelen te spelen. In een zeer gezellige sfeer wordt getracht zo veel mogelijk punten te gooien.  

 

 
Vissen
Op woensdag komen visliefhebbers naar de ASWA om zich in te schrijven voor een dagje vissen. Om 10.00 uur vertrekt men en om 16.00 uur moet men terug zijn. 
 

Toneel

Donderdagavond wordt er druk geoefend door de leden van de toneelclub. Men is hard aan de studie om het gekozen stuk goed te kunnen spelen. Naast een optreden in het ASWA- gebouw zelf, treedt men ook met regelmaat elders in de regio op.
 

 
De open activiteiten zijn:

Vrij kaarten

Drie keer per maand is er op zaterdagmiddag ‘vrij kaarten’ in het ASWA gebouw. Een kleine inleg en u kunt een hele middag gezellig klaverjas spelen en wellicht zelfs aan het eind met een leuk prijsje naar huis terugkeren.
 

 
Vrij dansen
Eens per maand op zaterdagavond organiseert de stijldansclub een vrije dansavond. Verschillende muziekstijlen en de daarmee gepaard gaande dansvormen komen op een dergelijke avond voorbij. 
 

 
Bingo
Twee keer per maand is er een grote bingo op de maandagavond. Met groot wordt hier bedoeld de opkomst en zeker niet de te winnen prijzen! Leuke kleine prijsjes zijn te winnen tegen een redelijke inleg. 
 

 
Feestavonden

Met grote regelmaat is er in het ASWA- gebouw een gezellige feestavond. Deze avonden worden aangekondigd middels posters en persberichten in regionale kranten. Deze avonden (op vrijdag en zaterdagavond) zijn toegankelijk nadat men een toegangsbewijs heeft gekocht. Te denken valt aan toneel, zang, dans, theater etc. 

 
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de ASWA - Receptie
 
Algemene Stichting Welzijn Appingedam
Burgemeester Klauckelaan 16
9902 KZ Appingedam
T: 0596 - 623315
of
Postbus 81
9900 AB Appingedam
 

 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
© Copyright 2017 Algemene Stichting Welzijn Appingedam