Algemene Stichting Welzijn Appingedam
   Home      Opvoeden en Opgroeien      Opstap
Opstap 
 

 
Opstap is een spelleerprogramma voor ouders en kinderen van 4 en 5 jaar oud. Het programma biedt ouders de gelegenheid om de ontwikkeling van hun kind te stimuleren en het kind voor te bereiden op groep 3 van de basisschool. 

Opstap is een spelleerprogramma voor ouders en hun kinderen van 4 en 5 jaar oud. Het programma biedt ouders de gelegenheid om de ontwikkeling van hun kind te stimuleren en het kind voor te bereiden op groep 3 van de basisschool. 

Het programma duurt 2 jaar. Elke week komen de moeders naar het ASWA-gebouw waar ze groepsgewijs instructie krijgen over het activiteitenboek van die week. Moeders gaan die activiteiten vervolgens thuis zelf met hun kinderen doen. Tijdens de bijeenkomsten is er tevens ruimte voor vragen over opvoeding.

Via Opstap leren kinderen spelenderwijs allerlei vaardigheden op het gebied van taal, rekenen e.d. ter voorbereiding op groep 3 van de basisschool. Kinderen krijgen meer zelfvertrouwen doordat ze thuis activiteiten doen die op school ook gedaan worden. Moeders leren bij Opstap veel over de ontwikkeling van kinderen en raken daar ook meer bij betrokken.

Coördinatie: Filiz Tunc
 
Algemene Stichting Welzijn Appingedam
Burgemeester Klauckelaan 16
9902 KZ Appingedam
T: 0596 - 623315
of
Postbus 81
9900 AB Appingedam
 

 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
© Copyright 2017 Algemene Stichting Welzijn Appingedam