Algemene Stichting Welzijn Appingedam
   Home      Wonen en Welzijn
Wonen en Welzijn
 
Het welbevinden van mensen, jong en oud, is een belangrijke voorwaarde voor het functioneren van de mens. Het welbevinden, welzijn wordt medebepaald door het sociale netwerk, de woning, de woon-en leefomgeving, beschikbare hulpmiddelen, aanwezige voorzieningen en diensten, en mantelzorgers. 


 
 
Burgerparticipatie

De gemeente Appingedam heeft voor de komende jaren ingezet op Welzijn Nieuwe Stijl. Eén van de speerpunten binnen dit nieuwe beleid is gebaseerd op de eigen kracht van de burger. Wat kunnen burgers zelf of met hulp uit de directe omgeving. Lees meer.
 
Buurtspeelplaatsen

Het opbouwwerk van de ASWA coördineert alle speelvoorzieningen in de gemeente Appingedam. Lees meer.


 
Dagopvang

De dagactiviteit is een vorm van dag voorziening voor ouderen. Op deze dag komen ouderen gezellig bij elkaar om samen koffie te drinken en een praatje maken. Lees meer.
 
Eten in de buurt
 
Met zeer grote regelmaat organiseert de ASWA in een sfeervolle ambiance “Eten in de Buurt”. Samen met andere Damsters een heerlijke drie gangen maaltijd nuttigen en genieten van de gezelligheid dat samen eten met zich meebrengt. Lees meer.


 
Jong Neis
 
Veel voorlichting wordt gegeven in het kwartaalkrantje “Jong Neis”. Deze krant wordt in eigen beheer gemaakt en verschijnt onder normale omstandigheden aan het  eind van de maanden maart, juni, september en december. Lees meer. 
 
 
Maaltijdvoorziening
 
De ASWA verstrekt zowel warme als vriesvers maaltijden. De warme maaltijden worden zeven dagen per week, het gehele jaar rond aan huis bezorgd. Vriesvers maaltijden worden 1x per week bezorgd maar kunnen ook afgehaald worden in het ASWA gebouw. Lees meer.


 
Mantelzorgondersteuning

Zorgt u voor een familielid, vriend of buur met een ziekte of een handicap?? Dan bent u mantelzorger. Lees meer.

 
PlusBus

Met leeftijdsgenoten in kleine groepjes naar tuin- en winkelcentra, musea, pittoreske steden enz.! Dit alles in bussen die zeer geschikt zijn voor ouderen. Rolstoelen en rolators kunnen mee. U wordt van huis gehaald en daar ook weer teruggebracht. Lees meer.


        
Uiterlijke verzorging 50+

De ASWA heeft eigen salon persoonlijke verzorging voor ouderen waarin afwisselend een schoonheidsspecialiste en pedicure werken. Een betaalbare service voor ouderen, dichtbij en vertrouwd. Lees meer.
      
Wijkkrant Opwierde

Het opbouwwerk van de ASWA maakt de wijkkrant voor Opwierde en zorgt voor de verspreiding. In de wijkkrant staan o.a. alle sloop- en nieuwbouwplannen vermeld die in de wijk Opwierde op stapel staan. Lees meer.


Woonservicezone Opwierde

Een woonservicegebied is een gebied waar wonen en diverse soorten service gebundeld zijn op een gestructureerde manier. Dat wil zeggen dat er sprake is van samenhang tussen wonen en servicediensten. Lees meer. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
© Copyright 2017 Algemene Stichting Welzijn Appingedam